متخصص جراحی عمومی و لاپاراسکوپی در اصفهان
سوالات متداول عمل جراحی، بازدیدکنندگان محترم سایت دکتر ایران نژاد، در صورتی که سوالی در مورد جراحی های عمومی دارید می توانید از انتهای همین صفحه کامنت بگذارید. دکتر ایران نژاد متخصص جراحی عمومی و لاپاراسکوپی اصفهان در اسرع وقت پاسخگو هستند.
مواردی که بایستی پس از اعمال جراحی، و در منزل مورد توجه قرار گیرد
البته بسته به نوع عمل جراحی انجام شده، این مراقبت ها و توجهات متفاوت است، توصیه من به بیماران که البته بر اساس اصول علمی نیز می باشد:
- تمامی بیماران که تحت عمل جراحی قرار می گیرند می توانند روزانه دوش بگیرند (از روز اول ترخیص) متاسفانه، عقیده رایجی وجود دارد ،که رسیدن آب به زخم می تواند موجب عفونت زخم گردد که اصلا صحیح نیست.
- بجز در موارد خاص، پس از ترخیص بیمار و در منزل، نیازی به گذاشتن پانسمان ندارند.
- در مواردی که زخم ها نیمه باز است و لازم است ترشحات خارج گردد، پانسمان بایستی به نحوی روی زخم قرار گیرد که فقط اطراف پانسمان چسب کاری شود و کاملا هوا در زخم جریان داشته باشد، زیرا اگر زخم کامل و سفت پوشانده شود علاوه بر دردی که ناشی از باقی ماندن ترشحات در زخم بایستی تحمل کند، به دلیل خوب تخلیه نشدن ترشحات زخم و همچنین رطوبت زیاد در محل می تواند خطر عفونت زخم محل جراحی را افزایش دهد.
- سوالی که تمامی بیماران پس از اعمال جراحی کوچک یا بزرگ می پرسند در مورد مصرف آنتی بیوتیک ها میباشد، بایستی مفید و مختصر عرض نمایم، بطور اصولی و علمی انتی بیوتیک در اعمال جراحی جهت پیشگیری از عفونت های داخلی بدن و عفونت زخم لازم است قبل از عمل جراحی شروع شود.
یعنی قبل از انتقال بیمار به اطاق عمل و حداکثر تا چند روز پس از عمل ادامه یابد و سپس قطع گردد، آن هم فقط در مورد تعداد خاصی از اعمال جراحی توصیه به این انتی بیوتیک درمانی می گردد، و لیکن متاسفانه رویه اسراف مصرف دارو بخصوص انتی بیوتیک ها در کشور ما کاملا رایج گردیده بنحوی که کشور 80 میلیونی ما تقریبا معادل چین با یک میلیارد و اندی جمعیت سالانه به یک اندازه مصرف دارند.
ضرر استفاده بی رویه مصرف دارو، علاوه بر موارد اقتصادی، موجب مقاومت میکروبی در جمعیت و عدم توانایی در کنترل عفونت ها را دارد.
سوالات متداول اعمال جراحی انواع فتق یا توده های پوستی و …
اصولا نیاز به هیچ گونه انتی بیوتیک قبل و پس از عمل ندارند و اگر قرار باشد این زخم ها دچار عفونت گر دد هر مقدار انتی بیوتیک هم داده شود مفید به فایده نخواهد بود. همکاران با علم به این موارد و لیکن با اصرار بیماران و همراهان اقدام به تجویز انتی بیوتیک غیر ضروری می نمایند.
- بیمارانی که از قبل از عمل دچار یبوست بوده اند لازم است پزشک خود را مطلع نمایند که برای بیمار پس از عمل، ملین تجویز کند. این مسیله خیلی مهم است زیرا ادامه یبوست پس از عمل موجب فشار به بخیه ها و ریسک فتق را بالا میبرد.
- شروع رژیم غذایی معمولی بایستی از زمانی شروع شود که دفع کاملا طبیعی گردد زیرا در غیر این صورت با توجه به اثر داروهای بی هوشی بر روی روده ها و فلج موقتی آن ها اگر رژیم معمولی زودتر از زمان مناسب آن باشد موجب نفخ شکم و درد شدید و مراجعه مجدد به اورژانس می شود.
- بهتر است از مصرف غذاهای نفاخ همچون شیر و حبوبات در چند روز اول پس از عمل اجتناب نمود.
- نکته مهم در مورد اعمال جراحی دستگاه گوارش، قسمتی از روده برداشته شده و پیوند انجام می شود بایستی دقت کرد که این گونه اعمال ظرافت های تکنیکی خاص خود را دارد که بایستی حتما با پزشک مربوطه هماهنگ باشیم.
- بیماران پس از اعمال جراحی بخصوص سنگین توصیه به تحرک هر چه سریع تر پس از عمل می شود.
- از توالت فرنگی استفاده گردد.
- نکته مهم مصرف داروهایی است که بیماران قبل از عمل مصرف می نمودند، مانند : داروهای قلبی، قندی، فشار خون و سایر موارد، مصرف آن ها پس از عمل بایستی کماکان ادامه یابد مگر آنکه طی مشاوره های قبل از عمل توصیه به مصرف داروی دیگری شود.
زمان خارج کردن بخیه های انواع جراحی :
- در قسمت جراحی تنه و شکم ۸-۱۰ روز پس از عمل جراحی
- بخیه اندام ها ده تا چهارده روز پس از جراحی
- بخیه سر و صورت و گردن پنج تا هفت روز پس از عمل
البته استثنایاتی در این مورد هم وجود دارد
- در مورد زخم، این نکته به خاطر سپرده شود که انتظار داریم بتدریج درد در محل کاهش یابد. درصورت افزایش درد در محل عمل، قرمزی یا گرمی و تب احتمال عفونت وجود دارد و لازم است با پزشک مربوطه مشورت گردد.
- اعمال جراحی داخل شکم با عوارضی همچون عفونت و خونریزی داخلی میتواند همراه باشد در صورت هرگونه مشاهده درد غیر معمول و بخصوص تب همراه آن موضوع میتواند جدی باشد و لازم است به پزشک مراجعه شود.
- جراحی فتق نیازمند مراقبت تا ۴-۵ ماه پس از عمل است. لازم است در طی این مدت از انجام کار سنگین بلند کردن اجسام سنگین بیش از سه چهار کیلو خودداری نماید، در حد امکان کمتر از پله بالا بروید، نمازها را نشسته بخواند و دستشویی فرنگی استفاده کنید و از حرکات ورزشی سنگین خوداری شود.
- پیاده روی سبک ، مناسب است توصیه می شود.
- اعمال جراحی کیست مویی، از نشستن بر روی محل عمل شده به مدت یکماه خوداری شود و از بالشتک های مخصوص استفاده شود
- بدنبال جراحی های سنگین و طول کشیده تا حتی دو هفته پس از عمل احتمال لخته شدن خون در پاها و آمبولی ریه وجود دارد. بنابر این در صورت درد غیر معمول در ناحیه ساق پا تنگی نفس بخصوص پیشرونده لازم است حتما به پزشک خود مراجعه شود.
- بیمارانی که تحت عمل جراحی ناحیه مقعدی قرار می گیرند مانند: بواسیر، فیشر یا شقاق، فیستول یا ابسه مقعدی لازم است روزانه سه تا چهار بار و هر بار پانزده تا بیست دقیقه در لگن اب ولرم بنشیند و لازم نیست بتادین یا هر ماده دیگری به آب اضافه کرد.
- سرفه کنترل شده، تنفس عمیق، پیاده روی در تمام موارد توصیه می شود.
سلام
اسلیو معده را برای چی انجام میدن؟ این جراحی فقط برای افراد چاق هست یا برای افرادی که زیاد میخوردن و چاق نمیشند هم خوبه ؟
ممنون بابت پاسخ تون
سلام
لطفا میفرمایید علت خون در مدفوع چی میتونه باشه.
چند وقت هست بنده در مدفوع خودم خون میبینم
راهنمایی کنید
با سلام خدمت شما
به طور کلی وجود خون در مدفوع نشانه خونریزی در بخشی از لوله گوارش است. وقتی که به علت عفونت، زخم و… بخشی از دستگاه گوارش شما دچار خونریزی شود، این خون به مخرج راه پیدا کرده و در نتیجه با مدفوع از بدن دفع میشود.
میزان خون میتواند به حدی کم باشد که غیر از آزمایش نتوانید آن را مشاهده کنید و یا ممکن است به حدی زیاد باشد که رنگ مدفوع را تیره کند. به صورت کلی وجود خون در مدفوع میتواند هشداری برای یک بیماری جزئی یا جدی باشد.
عمده دلایل وجود در خون را می توتن به شرح زیر بیان نمود
۱-ب واسیر(همورویید)
۲- شقاق(فیشر)
۳- یبوست
۴- پولیپ های روده
۵- زخم روده
6- سرطان های روده
۷- بیماری های التهابی روده (کولیت خون ریزی دهنده، بیماری کرون)
8- اختلالات عروقی در سطح روده (انژیو دیسپلازی ،که سطح روده را شکننده میکند و مستعد خون ریزی های شدید می شود)
۹-کیسه ای شدن جدار روده (دیورتیکول)