واریس چیست؟
13 نشانه و علایم واریس | درمان واریس در اصفهان، واریس در واقع اتساع سیاهرگ ها یا وریدها است. در بدن انسان ۳ نوع رگ وجود دارد. سرخرگ یا شریان که خون را از قلب به نقاط مختلف بدن میبرند. سیاهرگ یا ورید که خون را از اعضا بدن به سوی قلب بر می گردانند. مویرگ ها هم عروق بسیار کوچکی در محل اتصال سرخرگ و سیاهرگ هستند که در محل آنها به علت داشتن فقط یک لایه سلولی، تبادل مواد غذایی و اکسیژن صورت می گیرد.
علائم، علل و درمان واریس چگونه است؟
وریدهای واریسی، وریدهایی بزرگ شده و درهم پیچیده در نزدیکی سطح پوست هستند واریس بیشتر در پاها و مچ پا شایع است. معمولا واریس اختلالی جدی ای به شمار نمی رود اما در پاره ای مواقع می تواند منجر به مشکلات جدی تری شود.
رگ های واریس هنگامی رخ می دهد که دریچه های معیوب موجب تجمع خون در بخش هایی از رگ های خونی شده و رگ ها بیش از حد بزرگ می شوند. مقاله 13 نشانه و علایم واریس | درمان واریس در اصفهان به این مورد اشاره دارد.
آیا واریس فقط یک مشکل زیبایی است؟
رگهای واریس گاهی دردناک و متورم شده و به رنگ بنفش مایل به آبی، بنفش تیره یا قرمز و بیشتر در نواحی پایین پا و ران ها ظاهر می شوند. برخی افراد فکر میکنند که واریس فقط یک مشکل زیبایی است اما برخی از افراد به دلیل ایجاد واریس ناراحتی و درد احساس میکنند. واریس گاهی اوقات مشکلات جدی برای فرد مبتلا ایجاد میکند. ممکن است گردش خون در مچ پا و پاها را مسدود کند و همچنین میتواند منجر به خارش پوست و تورم مچ پا شود.
متخصص درمان واریس در اصفهان
برای برطرف کردن نگرانی هایتان در مورد علایم وجود واریس، بهتر است با مراجعه به یک متخصص جراحی عمومی علت علائم تان را مشخص کنید و سریعا تحت درمان قرار گیرید. دکتر حجت الله ایران نژاد متخصص جراحی عمومی و لاپاراسکوپی شما را در مورد 13 نشانه و علایم واریس | درمان واریس در اصفهان راهنمایی می کنند.
علل پیدایش واریس چیست؟
بیماری واریس بخصوص در زنان بسیار شایع است. حدود ۲۵ درصد از کل بزرگسالان دارای واریس هستند. در بیشتر موارد، واریس در پاها ظاهر میشود. رگهای واریسی به طور معمول متورم، بزرگ و دارای رنگ مایل به آبی یا بنفش یا قرمز واغلب دردناک هستند. هنگامی که دریچه های کوچک درون رگها به درستی کار نکنند ، بیماری به نام رگ های واریسی ایجاد میشود. در یک ورید سالم، خون مستقیما به سمت قلب در جریان است.
جریان برگشتی از سمت قلب توسط مجموعهای از دریچه های کوچک که جریان خون را تسهیل میکنند، دوباره شروع میشود. دریچه های آسیب دیده و ضعیف منجر به بازگشت خون به عقب شده و در نتیجه خون به سمت قلب حرکت نمیکند و در ورید جمع میشود. این اتفاق منجر به بزرگ شدن و متورم شدن رگ ها میشود که به رگ های واریسی معروف هستند.
تحقیقات نشان داده عوامل اصلی واریس شامل موارد زیر است:
- زن بودن و اضافه وزن داشتن
- سابقه خانوادگی واریس
- دریچههای ضعیف یا آسیب دیده
- سن بالاتر
- چاقی
- فشار خون
- نوع شغلی که فرد باید مدت زمان زیادی را روی پا ایستاده باشد
- بارداری
- یائسگی
- افزایش سن (بالای 50 سال)
در موارد نادر، وریدهای واریسی میتوانند توسط سایر شرایط نیز ایجاد شوند، مانند:
- وجود لخته خون قبلی
- رگ های خونی غیر طبیعی
- مشاهده تورم یا تومور و یا توده در لگن
عوارض واریس چیست؟
در بیشتر افراد که مبتلا به رگ های واریسی هستند ، هیچ نوع عارضه ای دیده نمی شود. در موارد کمی نیز عوارض ایجاد می شود. عوارض ناشی از فشار بالای موجود در ورید های واریسی است که باعث ایجاد تغییراتی در عروق خونی کوچک نزدیک به پوست می گردد.
معمولا بروز عوارض چند سال پس از ظاهر شدن واریس ایجاد می شود. با این حال نمی توان پیش بینی کرد که چه کسانی دچار عوارض می شوند. اندازه وریدهای قابل مشاهده هیچ ارتباطی با بروز عوارض نیز ندارد.
عوارض احتمالی واریس عبارتند از:
- التهاب ورید (ترومبوفلبیت)
- تورم کف و قسمت تحتانی پا
- تغییرات پوستی در طول رگ های برجسته
تغییرات احتمالی پوست عبارتند از:
- بی رنگ شدن پوست
- اگزما
- زخم های پوستی
- سفت و سخت شدن لایه چربی زیر پوست که باعث کلفت شدن پوست در بعضی نواحی و قرمزی پوست می شود.
- خونریزی رگ های واریسی که به ندرت اتفاق می افتد.
نشانه های پیدایش واریس چیست ؟
افراد مختلف علائم و نشانه های مختلفی از واریس را تجربه میکنند. بعضی اوقات واریس ممکن است باعث درد نشود. در زیر نشانه های دیگر وجود واریس را توضیح میدهیم :
- مشاهده رنگ مایل به آبی یا بنفش یا قرمز در رگ ها
- ظاهر پر پیچ و خم رگ ها که اغلب مانند بندهایی روی پا مشاهده میشود.
- احساس سنگینی در پاها، به خصوص در شب
- تورم، سوزش، و گرفتگی در پاها
- افزایش درد بعد از نشستن یا ایستادن برای مدت طولانی
- خارش اطراف رگ ها
- تغییر رنگ پوست در محل واریس
- پاهای دردناک
- خستگی مستمر
- خونریزی طولانیتر یا بیش از حد به دلیل صدمه جزئی در ناحیه آسیبدیده
- تورم مچ پا
- مشاهده رگ های عنکبوتی در محل واریس
- تغییر رنگ پوست در نزدیکی واریس، معمولاً به رنگ قهوهای یا آبی
- اگزمای وریدی باعث ایجاد قرمزی و خشکی در ناحیه آسیبدیده پوست میشود
- گرفتگی پا در هنگام ایستادن
- تعدادی از افراد مبتلا به واریس نیز دارای سندرم پاهای بی قرار هستند
پیشگیری از ابتلا به واریس و تغییرات سبک زندگی
تغییرات زیر ممکن است به پیشگیری از واریس و یا و خیم تر شدن واریس کمک کند:
- خودداری از ایستادن طولانی مدت
- کاهش وزن یا حفظ وزن سالم
- ورزش برای بهبود جریان خون
- استفاده از جوراب های فشرده سازی (جوراب واریس)
- از پوشیدن کفش پاشنه بلند خودداری کنید
- در برنامه غذایی خود، رژیم غذایی کم نمک و پر فیبر داشته باشید
اگر قبلاً رگ های واریسی داشتید، باید این اقدامات را انجام دهید تا از ابتلا به واریس جدید جلوگیری کنید. همچنین هنگام استراحت یا خواب، پاهای خود را به سمت بالا قرار دهید.
عمل جراحی واریس
اگر تغییر در شیوه زندگی جواب نداد یا اگر واریس باعث ایجاد درد زیادی شود یا به سلامت کلی آسیب برساند، پزشک عمل جراحی واریس که یک روش تهاجمی است را امتحان می کند. بستن و برداشت ورید یک روش درمانی است که نیاز به بیهوشی دارد.
در طی عمل جراحی واریس، جراح بریدگی هایی در پوست ایجاد میکند و قسمت واریسی را بریده و از طریق برش آنها را برداشته و خارج می کند. با پیشرفت تکنولوژی و معرفی روش های کم تهاجمی جدیدتر مانند لیزر اندوونوس، درمان تحت بیهوشی موضعی به صورت سرپایی انجام میشود. فرسایش شیمیایی به صورت فوم اسکلروتراپی در ترکیب با لیزر درمانی مورد استفاده قرار می گیرد.

فیلم عمل واریس، جراحی واریس پا
ویدئوها از یوتیوب گرفته شده است. برای مشاهده ویدئو لازم است فیلتر شکن خود را روشن کنید.